onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Rekordmånga covidsmittade i Västra Götaland

Publicerad: 11 januari 2022, 13:04

”Vi ser nu en mycket snabb smittspridning i hela regionen och i alla åldersgrupper. Har du inte vaccinerat dig så gör det! Ta den tredje dosen så snart du kan”, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, vid Smittskydd Västra Götaland. Arkivbild.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Under årets första vecka noterades rekordmånga nya fall av covid-19 i Västra Götaland. 27 044 nya fall bekräftades – den högsta noteringen under en enskild vecka hittills under pandemin.

Ämnen i artikeln:

Covid-19CovidtestVästra GötalandsregionenToppnyheter infektionIntensivvårdI korthet

T


Det är en kraftig ökning från veckan innan, då det var 7 886 bekräftade fall.

”Vi ser nu en mycket snabb smittspridning i hela regionen och i alla åldersgrupper. Har du inte vaccinerat dig så gör det! Ta den tredje dosen så snart du kan”, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, vid Smittskydd Västra Götaland i ett pressmeddelande.

Läs också: Covidfallen ökar kraftigt – Folkhälsomyndigheten spår kurvtopp under januari

Även trycket på att testa sig har varit rekordhögt. Under vecka ett genomfördes 93 417 PCR-tester i regionen. Den tidigare toppnoteringen, från veckan innan påsk 2021, var 66 000 tester. Den stora efterfrågan har medfört längre svarstider och till viss del brist på provtagningskit.

”Vår förhoppning är att läget kommer att ha förbättrats mot slutet av veckan”, säger Jan Kilhamn, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen.

Den 10 januari klockan 10 fanns det totalt 227 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav nio på intensivvårdsavdelning (iva) på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev