Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Skådespelare i infokampanj har drabbats av influensan

Publicerad: 25 augusti 2009, 08:21

Skådespelaren i en brittisk informationsfilm om svininfluensan kritiserar nu filmens budskap efter att själv ha insjuknat.


"Catch it. Bin it. Kill it." Fånga nysningen i en näsduk, släng den i soporna och tvätta händerna. Det är den slagkraftiga formuleringen i den kampanj mot spridning av influensan som brittiska hälsodepartementet har skickat ut (se videoklipp nedan). Men nu har skådespelaren som nyser i filmen själv drabbats av svininfluensan, A(H1N1).

– Jag förväntade mig att jag skulle ”Catch it. Bin it. Kill it", men i stället har jag darrat, skakat och spridit den, säger han till Daily Mail.

Kampanjen har fått hård kritik för att vara vag och motsägelsefull, uppger Resumé. Även den kreativa chefen Dave Trott på DDB London, företaget som har skapat filmen, tycker att filmen har misslyckats.

– Det här är bara en kille som nyser. Vad folk behöver är svar, säger han till Marketing Magazine.

Andrea Björkman

Se den kritiserade reklamfilmen på Youtube:

<object width="425" height="261"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zT9fxhrjoQc&hl=sv&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zT9fxhrjoQc&hl=sv&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="261"></embed></object>

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev