onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Strategin mot hiv och aids ska ses över

Publicerad: 17 juni 2022, 11:52

Socialminister Lena Hallengren (S) och regeringen ger Folkhälsomyndigheten i uppdrag att se över strategin mot hiv och aids. Foto: Lars Schröder/TT

Folkhälsomyndigheten får i uppdrag av regeringen att ta fram ett underlag för att uppdatera den nationella strategin mot hiv/aids och vissa andra smittsamma sjukdomar.

Ämnen i artikeln:

FolkhälsomyndighetenHiv

T

TT


”Sverige är föregångsland vad gäller hivprevention. Men det finns fortsatt flera förbättringsområden, inte minst vad gäller jämlikhet och att säkerställa att det hälsofrämjande och förebyggande arbetet når alla målgrupper som är särskilt riskutsatta för hivinfektion”, säger socialminister Lena Hallengren (S) i ett pressmeddelande.

Läs mer: Kvinna tros vara botad från hiv på naturlig väg 

Bland annat ska Folkhälsomyndigheten peka ut eventuella förändringar som har skett sedan strategin senast reviderades 2017. Uppdraget ska redovisas senast den 30 april 2023.

Folkhälsomyndigheten får också i uppdrag att fördela ”ytterligare 24 miljoner kronor i bidrag till ideella organisationer vars verksamhet är inriktad mot hiv/aids och vissa andra smittsamma sjukdomar ”vars arbete påverkats negativt av pandemin.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev