Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Två coronasmittade patienter vårdas på intensiven i Huddinge

Publicerad: 10 mars 2020, 10:46

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

ARTIKELN ÄR UPPDATERAD De två första patienterna med covid-19 som behöver intensivvård vårdas nu på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Den ena är den patient som diagnostiserades på S:t Görans sjukhus på måndagen.


Ämnen i artikeln:

Det nya coronavirusetRegion Stockholm

Patienten från S:t Görans sjukhus fördes till Huddinge under gårdagen, berättar Region Stockholms presstjänst. När och varifrån patient nummer två kommit till intensivvården kan inte Karolinska universitetssjukhusets presstjänst uppge, men bekräftar att båda patienterna kommit till Huddinge från annat sjukhus.

Rörande patienten från S:t Görans sjukhus har smittspårningen fortfarande inte kunnat visa hur personen har smittats. Man har inte hittat någon koppling till något tidigare känt sjukdomsfall. Men det betyder inte att det pågår en inhemsk smittspridning, enligt Smittskydd Stockholm.

– Vi vet inte vad det betyder. Vi har hittat det här fallet, men det betyder inte att vi kan slå fast att det pågår en inhemsk smittspridning, säger Erik Berglund, presstalesperson på Smittskydd Stockholm, till TT.

Den andra misstänkt smittade patienten på S:t Göran, som väntade på provsvar under måndagen, har visat sig inte vara smittad med coronavirus.

Artikeln uppdateras.

Relaterat material

Oklart fall av covid-19 vid S:t Görans sjukhus

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev