Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Unga ”problemlösare” ska stoppa könssjukdomar

Publicerad: 13 september 2010, 09:14

Svenska landsting söker ungdomar till ett annorlunda uppdrag: Att stoppa könssjukdomarna.


I dag, den 13 september, uppmärksammas Klamydiamåndagen av landstingen. Tanken med satsningen är att få fler att testa sig och på så sätt bromsa spridningen av sjukdomen.

Samtidigt förbereder ett antal landsting i södra och mellersta Sverige ett projekt för att hitta nya vapen mot könssjukdomar. Nu efterlyses ett 60-tal ”problemlösare” mellan 18 och 35 år som vill vara med och spåna fram idéer.

Tanken är att deltagarna ska samlas till ett Innovation Camp i Linköping i oktober.

– Vi ser Innovation Camp som en möjlighet att testa något helt nytt och ta hjälp av unga människor som kan ge oss nya synsätt och lösningar på befintliga problem. Vi tror att det samtidigt blir ett kreativt, innehållsrikt och roligt dygn för deltagarna, säger Heléne Christensson, STI-samordnare vid Landstinget i Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Innovation Camp arrangeras av landstingen som ingår i kunskapsnätverket Adlongruppen, som jobbar med frågor som rör sexuell hälsa. Det är Landstinget Sörmland, Örebro läns landsting, Landstinget i Östergötland, Landstinget i Jönköpings län, Landstinget Kronoberg, Landstinget i Kalmar län, Landstinget Blekinge och Region Halland.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev