söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Vårdanställda gick före vaccinationskön

Publicerad: 9 februari 2021, 06:58

Foto: Getty Images

Flera anställda inom Region Norrbotten vaccinerade sig mot covid-19, fast de inte var prioriterade och trots att deras chef hade sagt nej.

Ämnen i artikeln:

CovidvaccinI korthetRegion NorrbottenCovid-19

T

TT


En kommun i Norrbotten kontaktade regionens vaccinationssamordnare och informerade om att det skulle bli flera vaccinampuller över efter den kommunala vaccineringen. En verksamhetschef på sjukhuset fick en fråga om det var aktuellt att vaccinera personal i en arbetsgrupp, rapporterar SVT Norrbotten.

– Chefen tackade nej med hänvisning till att det finns andra, till exempel äldre medborgare, som är högre prioriterade att få vaccin. Ett korrekt beslut i enlighet med fastställd prioriteringsordning, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör, till SVT.

Trots det vaccinerade drygt 30 av de anställda inom verksamheten varandra. Ärendet har nu lämnats över till verksamhetsansvarig för fortsatt hantering.

– Vårt uppdrag är att se till att alla norrbottningar får full vaccination och vi har också fått i uppdrag att prioritera de som har störst risk att bli svårt sjuka, därför kan de som nu gått före i turordningen få vänta ett tag på att få sin andra dos, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Det vaccin som de anställda vaccinerade sig med är av en sort som kallas mRNA-vaccin. Det vaccinet är prioriterat för att användas för personer som är 65 år och äldre.

Relaterat material

Vårdanställda fick vaccin före prioriterade

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev