Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infektion

Vårdas i London efter eboladiagnos

Publicerad: 30 december 2014, 08:43

En vårdarbetare som nyligen återvänt till Skottland från Sierra Leone i Västafrika har fått en eboladiagnos. Kvinnan vårdas nu på sjukhus i London, uppger skotska myndigheter.


Den sjuksköterska som vårdats för ebola på ett sjukhus i skotska Glasgow har nu flyttats till Royal Free Hospital i London, uppger skotska myndigheter.

- Vi måste nu ha patienten som diagnostiserats med Ebola, samt familj och vänner, i våra tankar. Jag önskar dem ett snabbt tillfrisknande, säger skotska förstaministern Nicola Sturgeon vid en presskonferens, enligt nyhetsbyrån AFP.

- Skottland har förberett sig på den här risken från början av utbrottet i Västafrika och jag är trygg i att vi är väl förberedda.

Kvinnans tillstånd är enligt Sturgeon stabilt. Hon återvände till Skottland från Sierra Leone via Casablanca och Heathrow i London i söndags och började må dåligt på måndagen. Vilka som kan ha kommit i kontakt med kvinnan utreds och de kommer att följas noggrant, även om risken att smittas beskrivs som "extremt låg", då sjukdomen är i ett tidigt stadium.

Enligt Rädda barnen arbetade kvinnan vid ett behandlingscenter för ebolapatienter i staden Kerry Town.

Över 7 800 människor har hittills mist livet i ebolautbrottet, utav totalt 20 081 dokumenterade fall.

Relaterat material

Vårdas i Glasgow efter eboloadiagnos

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev