lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Vårdcentral lovar bättring efter nätläkarsamarbete

Publicerad: 2 juni 2017, 08:56

Foto: Thinkstock

Region Jönköpings län kräver åtgärdsplaner från de två vårdcentraler som samarbetat med Kry och Min Doktor.

Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings länDigital vård

JK


Dagens Medicin har tidigare rapporterat om den granskning som Region Jönköpings län gjort av de båda nätläkarbolagen när det gällde diagnostisering och behandling av halsfluss och lunginflammation. Granskningen visade på stora brister och efter den hade regionen ett möte med nätläkarbolagen och de två privata vårdcentraler som samarbetat med dem, Wetterhälsan i Jönköping och Läkarhuset i Tranås.

– Vi tar detta på största allvar och har tillsammans med Min Doktor kommit fram till åtgärdsplaner och skickat in dem för godkännande till regionen, säger Mats Siljehult, verksamhetschef för Wetterhälsan, till Vetlanda -Posten.

Även Läkarhuset i Tranås har krävts på en åtgärdsplan. Av Wetterhälsans åtgärdsplan framgår att patienter med lunginflammation endast i undantagsfall ska behandlas via distansbesök och att patienter med halsfluss ska behandlas enligt Stramas riktlinjer. Enligt tidningen riskerar vårdcentralerna ekonomiska straff från regionen om de inte åtgärdar problemen och lever upp till gällande riktlinjer.

Relaterat material

”Kry gör vården mer jämlik och tillgänglig”

Min Doktor till angrepp mot Jönköpingsrapport

Granskning visar att nätläkare brister i diagnossättande

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev