torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

WHO: Omikron är mildare – fortfarande farlig

Publicerad: 13 januari 2022, 07:54

”Vi får inte ge viruset gratis skjuts eller vifta med vit flagga, särskilt när så många människor i världen är ovaccinerade”, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Foto: WHO, Getty Images

Världshälsoorganisationen WHO varnar för att inte ta hotet från omikronvarianten av coronaviruset på tillräckligt stort allvar.

Ämnen i artikeln:

Covid-19Toppnyheter infektionI korthetWHO

T


WHO:s chef Tedros Adhanom Ghebreyesus konstaterar på en presskonferens att omikronvarianten visserligen orsakar mindre allvarlig sjukdom än deltavarianten, men att den fortfarande är farlig.

– Vi får inte ge viruset gratis skjuts eller vifta med vit flagga, särskilt när så många människor i världen är ovaccinerade, säger WHO-chefen som lägger till att den överväldigande majoriteten av covidpatienter i världen som vårdas på sjukhus är ovaccinerade.

Tedros Adhanom Ghebreyesus vill att världens länder når målet om att minst 70 procent av befolkningen har vaccinerat sig mot covid-19 i mitten av 2022. 90 länder har dock fortfarande inte nått upp till 40 procent, och av dem har en dryg tredjedel inte ens nått upp till 10 procent av befolkningen.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev