Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Brännskadecentrum på Akademiska får kvalitetsstämpel

Publicerad: 16 oktober 2017, 06:48

Foto: Akademiska

Ett brännskadecentrum med förmåga att omhänderta svårt brännskadade patienter under hela vårdförloppet, det menar den europeiska brännskadeorganisationen, EBA, att Akademiska sjukhusets brännskadecentrum lever upp till.


Tillsammans med Universitetssjukhuset i Linköping är Akademiska sjukhuset den plats där det bedrivs avancerad brännskadevård i Sverige. Men än så länge är Akademiska ensamma om att kvalitetsverifieras av EBA. Organisationen har inspekterat vården och är av uppfattningen att avdelningen uppfyller kriterierna för verifikationen. Det innebär att avdelningen bedöms kunna behandla patienter från skadans uppkomst till avslutad rehabilitering, till överläkaren Fredrik Huss stora glädje.

– Vi är först i Sverige med verifieringen, som är ett kvitto på att brännskadevården här på Akademiska sjukhuset håller en hög kvalitet och att verksamheten uppfyller de tuffa krav som finns vad gäller organisation, kompetens, lokaler och medicinteknisk utrustning, säger Fredrik Huss, överläkare på brännskadecentrumet i ett pressmeddelande.

Syftet med kvalitetssäkringen är att höja kvaliteten inom brännskadevården. För att behålla kvalitetssäkringen kommer det krävas mer i framtiden då kraven för verifieringen fortlöpande höjs.

ADAM WENELL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev