Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kirurgi

Färre läkarsekreterare gör patienter i Gävleborg sjukare

Publicerad: 27 maj 2010, 09:53

Färre läkarsekreterare gör patienter i Gävleborg sjukare

Foto: Gävle sjukhus.

Journalproblemen i Gävleborg fortsätter. – Vi ropar och ingen lyssnar, säger läkarsekreteraren Katarina Salminen till Sveriges Radio Gävleborg.


Problem med att diktat inte skrivs in i journalerna och att kallelser inte skickas ut fortsätter inom Landstinget Gävleborg, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg.

Det är framför allt på kirurgkliniken på sjukhusen i Gävle och Hudiksvall som problemen finns. Från att ha varit 15 läkarsekreterare är man nu nere i åtta stycken.

– Det är fruktansvärt frustrerande och nu är vi helt slut, säger Katarina Salminen som arbetar som läkarsekreterare på kirurgkliniken i Gävle.

Enligt verksamhetschefen för kirurgin, Ulf Öhrvall, så är situationen allvarlig, eftersom det i slutändan kommer att drabba patienterna.

– Medicinska behandlingar blir insatta för sent bara för att kallelserna inte går ut eller att patienterna inte blir uppmärksammade på att de ska komma tillbaka. Deras sjukdom blir onödigt förvärrad, säger Ulf Öhrvall till lokalradion.

Den nya organisationen för läkarsekreterarna sattes i gång i höstas då deras antal drogs ner, eftersom de ska skriva för flera kliniker samtidigt.

Relaterat material

Besparingar i Gävleborg slår hårt mot läkarsekreterare

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev