Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Felaktig grund för kritik av Macchiarinis medförfattare

Publicerad: 28 juni 2018, 10:12

I måndags kom beslutet i oredlighetsutredningen som bland annat gällde det omstridda arbetet i Lancet om den första transplantation av en konstgjord luftstrupe. Beslutet fattades av KI:s rektor Ole Petter Ottersen, upp till hög i bild, och gällde Paolo Macchiarini med flera medförfattare.

Foto: Erik Cronberg, Oskar Kullander

En genomgående kritik i den nu slutförda oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini är att medförfattarna till den centrala publikationen i Lancet borde ha reagerat på en orimlig tidsangivelse. Dagens Medicins granskning visar dock att tidsangivelsen inte var felaktig. RÄTTAD VERSION.


Ämnen i artikeln:

Karolinska institutetKarolinska universitetssjukhusetPaolo Macchiarini

I måndags kom beslutet från Karolinska institutets rektor Ole Petter Ottersen i den långdragna oredlighetsutredningen gällande sex vetenskapliga artiklar där Paolo Macchiarini och medförfattare beskriver transplantationer av syntetiska luftstrupar. I

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev