måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Ingen lagreglering av skönhetsbranschen

Publicerad: 8 juni 2017, 14:51

Foto: Thinkstock

Någon ny lag som reglerar skönhetsbehandlingar blir det inte. Däremot får Socialstyrelsen i uppdrag att se över vad som kan räknas som vård.


JK


– Det viktiga är att stärka skyddet för den som väljer att göra en skönhetsbehandling. I dag är det oreglerat. Socialstyrelsen får nu i uppdrag att reda ut de stora ”knutar” som kom fram i remissvaren kring den här utredningen, säger Karin Boman Röding pressekreterare åt vikarierande sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) till Vårdfokus.

För ett och halvt år sedan tog regeringen emot den så kallade skönhetsutredningen. Tanken var att utredningen skulle ligga till grund för en ny lag som skulle stärka konsumentskyddet för de som köper skönhetsbehandlingar och skärpa kraven på de som säljer och utför dem.

Men när utredningen gick ut på remiss fick den kraftig kritik från flera instanser som ansåg att ingreppen skulle omfattas av hälso- och sjukvårdens regelverk, och inte av konsumentlagstiftningen, skriver tidningen. Därför får Socialstyrelsen nu i uppdrag av regeringen att reda ut vilka ingrepp som kan räknas som hälso- och sjukvård.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev