Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Karolinska uppges ställa in operationer

Publicerad: 11 november 2016, 14:46

Foto: Karolinska universitetssjukhuset

Sedan tidigare är det känt att en del av den planerade vården dras ner när Karolinska sjukhuset i Solna flyttar över delar av sin verksamhet till en ny sjukhusbyggnad. Nu rapporterar Svenska Dagbladet att nästan all planerad verksamhet kommer att stoppas mellan 14 november och 2 december.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhuset

De enda operationer som kommer att genomföras är svåra, planerade canceroperationer, skriver tidningen som hänvisar till interna uppgifter på sjukhusets intranät. Orsaken till neddragningen uppges vara både flytten och den rådande personalbristen på sjukhuset.

Men uppgiften om att planerad vård kommer att ställas in dementeras dock av Andreas Ringman Uggla, produktionsdirektör på Karolinska.

– Vi ska dra ner kapaciteten med 50 procent i samband med flytten. Det finns inget annat beslut kring neddragning i linje med det som Svenskan beskriver, säger han till TT.

Vilka operationer kommer inte bli av?

– I dagsläget finns det ingen plan för att några operationer inte kommer bli av, vid sidan av den neddragning av kapacitet som tidigare har annonserats.

Vet du mer? Kontakta oss på redaktionen@dagensmedicin.se.

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev