Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kirurgi

Läkare misstänks ha våldtagit patient vid behandling

Publicerad: 2 Juli 2007, 13:14

En läkare i Malmö har häktats misstänkt för att ha våldtagit en patient. Enligt polisanmälan hade kvinnan fått narkos, men inte somnat när övergreppet ägde rum.


Det var i maj som en kvinna var på behandling hos en plastikkirurg på en privatklinik i Malmö. Läkaren ska ha gett kvinnan narkos och därefter ha våldtagit henne när hon var i hjälplöst tillstånd, skriver Sydsvenskan.
 När kvinnan polisanmälde händelsen togs prover som skickades till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL och när provsvaren kom i fredags anhölls plastikkirurgen. Han häktades sedan under helgen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Kliniken där läkaren arbetar har också gjort en Lex Maria-anmälan i anslutning till händelsen. Enligt anmälan skulle kvinnan få håret vid bikinilinjen borttaget med ljusbehandling, ett enkelt ingrepp som utförs utan bedövning eller med lokalbedövande salva. Istället ska läkaren ha gett henne en spruta med narkosmedel och fört henne till ett rum som saknar larm och övervakningskamera. Ingen narkospersonal fanns på plats och läkaren hade inte informerat anestesichefen om att han tänkte använda narkosmedlet. Inte heller skrev han in det i journalen.
 Läkaren nekar till brott.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev