Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Minskad akutvård vid Karolinska – trots läkarkritik

Publicerad: 3 maj 2017, 09:18

Anders Ekblom, ordförande i Karolinska universitetssjukhusets styrelse.

Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån, Rikard Berglund

Ordföranden i Karolinska universitetssjukhusets styrelse följer kritiserat beslut. Trots läkarlarm om försämrad traumakompetens.


Ämnen i artikeln:

Nya Karolinska Solna, NKSKarolinska universitetssjukhusetAkutsjukvård

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om den kritik som riktats mot neddragningen av akutverksamheten vid Nya Karolinska Solna. Att gå från en akutmottagning med omkring 85 000 besök årligen till att 2018 omfatta cirka 15 000 innebär drastiskt minskade möjligheter för sjukhusets traumateam att hålla kompetensen inom akutkirurgi vid liv. Enligt läkare riskerar den traumavård som byggts upp under 20 år att försämras om förslaget blir verklighet.

Trots det anser sjukhusets styrelseordförande Anders Ekblom att beslutet måste följas.

– Det finns olika uppfattningar om den här förändringen och jag utgår ifrån att det förs en diskussion med högt i tak och att man tar hänsyn till kritiken som finns, säger han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Anders Ekblom kommenterar också sjukhusets beslut att bryta med den kritiserade konsultfirman Boston Consulting Group. Till tidningen säger han att det inte längre finns behov av företagets kapacitet och kompetens, ”och det oaktat den kritik som framförts”.

Relaterat material

Traumavården vid NKS riskerar att försämras

Karolinska bryter med kritiserat konsultföretag

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev