Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Popstjärnans läkare talar ut

Publicerad: 20 augusti 2009, 11:46

Läkaren som kopplas samman med Michael Jacksons död talar nu ut i ett videoklipp på internet.


Som Dagens Medicin har rapporterat tidigare tror polisen att Michael Jackson fick en dos av narkosmedlet Diprivan, med den aktiva substansen propofol, innan han avled tidigare i somras. Utredarna har riktad särskild uppmärksamhet mot läkaren Conrad Murray, som fanns i popstjärnans hem i samband med dödsfallet.

Trycket på Conrad Murray har varit hårt sedan misstankarna mot honom blev kända. Nu har han spelat in en video där han vänder sig direkt till sina vänner och patienter.

– Snälla, oroa er inte. Så länge jag har Gud i mitt hjärta och er i mitt liv kommer det att gå bra. Jag har gjort allt jag kan göra. Jag har sagt sanningen och är övertygad om att sanningen kommer att segra, säger han bland annat (se hela klippet via en länk till sajten Youtube nedan).

Samtidigt hävdar anonyma källor inom rättsväsendet att Conrad Murray kommer att åtalas för dråp inom kort, rapporterar tv-kanalen Fox News. En annan av Michael Jacksons läkare, Arnold Klein, riskerar också åtal, enligt tv-kanalen.

Se Conrad Murrays uttalande på Youtube:

<object width="425" height="261"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/f_CmO5vo54M&hl=sv&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/f_CmO5vo54M&hl=sv&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="261"></embed></object>

Relaterat material

Polisen: Michael Jackson fick dödlig dos medicin av läkare

Polisen gjorde husrannsakan hos Michael Jacksons läkare

Narkosmedel fanns i Jacksons hem – nu granskas läkarna

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev