Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Skaraborg låter operationspersonal arbeta sextimmarspass

Publicerad: 20 juli 2017, 05:50

Cecilia Andersson, verksamhetschef inom anestesi, operation och intensivvård på Skaraborgs Sjukhus.

Foto: Bild & Media, Skaraborgs Sjukhus

Skaraborgs sjukhus ska under ett år låta sjukvårdpersonal inom en akut- och traumasal arbeta sextimmarspass.


Initiativet kommer från personalen, berättar Cecilia Andersson, som är verksamhetschef inom anestesi, operation och intensivvård på Skaraborgs sjukhus.

– Personalen föreslog arbete i sextimmarspass för att skapa en bättre arbetsmiljö och öka akututrymmet på operation. För sjukhuset kan det innebära bättre utnyttjande av vårdresurserna, säger Cecilia Andersson.

Den nya modellen införs på försök från och med slutet av augusti. Under tiden sker utvärdering, både utifrån arbetsmiljö- och verksamhetens perspektiv. Liknande modeller har införts även på andra håll i landet, däribland på Mölndals sjukhus där sex timmars arbetsdag har lett till mer vård, trots att personalen där har kortare arbetsdag.

På Skaraborgs sjukhus akut- och en traumasalen frångå den traditionella arbetstiden där ett enda team arbetar under åtta timmar med lunchrast. Istället införs en uppdelad arbetsdag på 11 timmar och 45 minuter, där två operationslag avlöser varandra. Personalen i varje lag arbetar i sex timmar, utan avbrott. En kvart är avsatt för avlämning.

– Det innebär att personalen slipper att gå ifrån för ett lunchavbrott, medan vi kan bemanna salarna under fler timmar och därmed utnyttja vårdresurserna bättre, säger Cecilia Andersson.

Ett riktat kollektivavtal har slutits mellan facket och arbetsgivaren för att möjliggöra försöket. Efter nio månader ska arbetssättet utvärderas av arbetsgivare, personalgrupper och av facket. Om modellen fungerar kan det bli aktuellt med en utökning till fler områden inom operation generell omförhandling av avtalen för sjuksköterskor och undersköterskor.

Skaraborg ser modellen även som ett sätt att stärka såväl rekrytering som förmågan att behålla befintlig personal.

– Idag råder stor brist på bland annat specialistsjuksköterskor. Genom att möjliggöra nya arbetstidsmodeller hoppas vi kunna få till stånd en hållbarare arbetsmiljö som utgår från personalens önskemål och som samtidigt kan leda till en bättre vård, säger Cecilia Andersson.

Syftet med sextimmarspassen

Skapa en bättre arbetsmiljö för medarbetarna med bättre arbetstider.

Tillgodose den ökade efterfrågan på akututrymme genom att öppna upp ytterligare en akutsal.

Skapa bättre flöden på akutsalarna och traumasalen.

Bemanna utan lunchavbrott på dessa salar samt bemanna dessa under fler timmar vilket innebär att salarna får en ökad tillgänglighet.

Källa: Skaraborgs sjukhus

MARTIN WALLSTRÖM

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev