Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kirurgi

Svenska center bidrar till att stötta brännskadevård i Ukraina

Publicerad: 11 mars 2022, 11:43

Morten Kildal och hans kollegor på Akademiska sjukhuset är beredda att hjälpa brännskadade från Ukraina och bistår även ukrainsk vård via ett europeiskt nätverk.

Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån

Antibiotikasalvor, sårförband och knivblad hör till det som behövs akut i ukrainsk brännskadevård. Europeiska brännskadeföreningen bidrar och svenska specialistcentra är beredda på att ta emot patienter.


Ämnen i artikeln:

Rysslands invasion av UkrainaPlastikkirurgiAkademiska sjukhusetUniversitetssjukhuset i LinköpingToppnyheter HudHudToppnyheter

Det uppger Morten Kildal, plastikkirurg och överläkare på Brännskadecentrum vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, som tillsammans med Brännskadecentrum på Universitetssjukhuset i Linköping svarar för den nationella högspecialiserade vården vid svåra

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev