Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Anna-Karin Eklund talar på möte mot Vårdval Stockholm

Publicerad: 11 maj 2008, 07:26

Vårdförbundets ordförande fick en del kritik för att ha talat vid vänsterpartiets 1 majmöte. Nu ska hon medverka vid s-kvinnornas protest mot Vårdval Stockholm.


Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund väljer att, mitt under pågående strejk, fortsätta att tala vid partipolitiska möten. Hennes beslut att den 1 maj tala vid ett av vänsterpartiets möten i Stockholm vållade debatt och kritik.

Anna-Karin Eklund fick dock även en del stöd och sade själv till TT att hon tyckte att kritiken var konstig eftersom Vårdförbundet är partipolitiskt obundet.

– Vi använder de tillfällen som ges för att föra fram våra krav och synpunkter. I dag var det vänsterpartiet, för två veckor sedan var jag hos socialdemokraterna och förra månaden var jag hos moderaterna, sade hon i samband med talet den 1 maj.

Snart är det dags för ytterligare ett framträdande i ett partipolitiskt sammanhang - denna gång hos s-kvinnorna, Socialdemokratiska kvinnoförbundet.

På torsdag, den 15 maj, håller s-kvinnorna ett torgmöte i Stockholmsförorten Tensta för att, enligt Vårdförbundets hemsida, "protestera mot de orättvisor som de anser att Vårdval Stockholm fört med sig". Anna-Karin Eklund kommer att tala på mötet, liksom s-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul.

S-kvinnorna gav den 7 maj stöd sitt stöd för Vårdförbundets strejk.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev