Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Granskad gynklinik bedriver ”god vård”

Publicerad: 6 april 2017, 14:36

Den privata gynkliniken Ultragyn som granskats av Stockholms läns landsting bedöms generellt bedriva ”en god vård”, uppger landstinget.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Tidningen Expressen har berättat om hur kliniken, betydligt oftare än andra, skar i kvinnor för att på så sätt få mer pengar av landstinget, pengar som kom ägarna till del genom ett bonussystem. Dessutom använde sig kliniken av felaktiga åtgärdskoder för att kunna debitera landstinget mer pengar än vad man har rätt till, påstods det.

Efter artiklarna inledde landstinget en granskning som nu alltså är klar. Utifrån de 141 journaler som granskats blir slutsatsen att patienterna blivit väl omhändertagna, även om det funnits brister i registreringen, vilket kan ha resulterat i för höga ersättningar.

- Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har inga synpunkter på den utförda vården och rapportförfattarna konstaterar att de fått ett positivt intryck av Ultragyn, och det är naturligtvis mycket positivt. Samtidigt behöver vi förbättra arbetssätt och processer kring journalföring för att bli ännu tydligare. Vi stramar nu därför upp våra rutiner för att skapa en ännu mer enhetlig journalföring för att i framtiden undvika missförstånd, säger Eva Ribbenhall, vd, Ultragyn.

Relaterat material

SLL går vidare med revision av gynekologklinik

SLL specialgranskar gynekologklinik

TT

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev