Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Han är patienternas favorit

Publicerad: 12 februari 2010, 15:50

Han är patienternas favorit

Foto: Adam Szelag.

Han har dubbla specialiteter och skippar gärna kafferasten för att ägna sig åt patienterna. Nu har han röstats fram som Sveriges populäraste läkare.


”Kompetent och duktig. Lyhörd och förklarar så att man förstår.” ”Szelag är mycket kompetent, diskret och professionell i rollen som läkare. Bättre finns inte!” Så lyder två av omdömena om Adam Szelag på Doktorsguiden.

När den uppmärksammade sajten sammanställde närmare 47 000 röster från patienter hamnade han på första plats.

– Det är trevligt att bli uppskattad, men jag tycker inte att jag är Sveriges bästa läkare. Jag har trevliga patienter som uppskattar mig. Så enkelt är det, säger Adam Szelag till Dagens Medicin.

Adam Szelag tog läkarexamen i Polen men lever i Sverige sedan 1987. Han är specialist i obstetrik och gynekologi samt gynekologisk onkologi och driver en privat mottagning på Läkarhuset Ellenbogen i Malmö.

Själv förklarar han sin popularitet med att han är noggrann och försöker vara trevlig.

– Jag tycker om mitt arbete och mina patienter och ägnar mycket tid åt dem. Om det behövs avstår jag från min kafferast eller stannar på jobbet tolv timmar om dagen.

Att patienter betygsätter läkare är kontroversiellt och har lett till en intensiv debatt, inte minst bland Dagens Medicins läsare. Adam Szelag tillhör dem som tycker att sajter som Doktorsguiden fyller en funktion.

– Om man har en viss distans till bedömningarna är det okej. Det finns ingen annan möjlighet för patienter att få veta vad andra patienter tycker. Man kan inte ringa till en tjänsteman eller en chef och fråga om en läkare.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev