Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Ivo friar sjukhus efter att bebis dog

Publicerad: 8 augusti 2017, 11:09

Foto: Jesper Cederberg

En bebis som förlöstes med kejsarsnitt dog några dagar senare efter komplikationer vid förlossningen. Nu väljer Ivo att inte kritisera ett sjukhus i Region Jönköping.


Det var i början av året som en gravid kvinna kom in till det aktuella sjukhuset. Vattnet hade gått för henne, och i samband med det hade hon även drabbats av en blödning. Barnet, som förlöstes med kejsarsnitt, dog några dagar efter förlossningen på grund av komplikationer kopplade till blödningen, enligt Jönköpings-Posten.

Regionen gjorde då en utredning samt en lex Maria-anmälan, där det framgår att beslut om kejsarsnitt samt blodtransfusion fattades med fördröjning samt att det även var fel på ultraljudsapparaten. Men enligt sjukhuset kan det inte klarläggas om detta har haft påverkan på förloppet.

– Det är svåra beslut att bestämma om akut kejsarsnitt. Det i sig är inte ofarligt, det är farligt för mamman och därmed också farligt för barnet. Det är en avvägning och man får lära sig av det som har inträffat, säger Axel Ros, chefläkare och ansvarig för lex Maria i Region Jönköping, till tidningen.

Efter att Ivo granskat sjukhusets hantering samt utredning, väljer myndigheten alltså att inte ge någon kritik.

EMILIA LARSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News