Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Klinik lovar sjuksköterskor lön för att bli barnmorskor

Publicerad: 6 maj 2002, 10:05

I höst planerar kvinnokliniken vid Huddinge universitetssjukhus att erbjuda sjuksköterskor studielön om de vidareutbildar sig till barn-morskor. - På så sätt hoppas vi kunna lösa barnmorskebristen, säger verksamhetschefen George Evaldson.


VILL LÖSA BARNMORSKEBRISTEN. George Evaldson, verksamhetschef vid kvinnokliniken på Huddinge universitetssjukhus, menar att ekonomin ofta är stötestenen för sjuksköterskor som vill bli barnmorskor. Han planerar därför att erbjuda studielön.

Anledningen till att kvinnokliniken på Huddinge universitetssjukhus är beredd att sponsra sjuksköterskornas vidareutbildning är den stora bristen på barnmorskor. I dag är fem av klinikens barnmorsketjänster vakanta. Men räknar man in sjukskrivningar och sommarsemestrar är behovet ännu större. På grund av den bristande kapaciteten har förlossningsvården i Stockholms läns landsting byggts ut under det senaste året.  - Men nu när de fysiska förutsättningarna finns, gäller det att få fram tillräckligt med personal också, säger George Evaldson.  12 000 till 15 000 i månaden  Kliniken har redan satsat på att utöka antalet ST-tjänster. I dag består ungefär en tredjedel av läkarstaben av läkare under utbildning. Nästa steg är att uppmuntra de sjuksköterskor som kan tänka sig en framtid som barnmorska.  - För många sjuksköterskor är ekonomin den stora stötestenen. Har man kommit i gång med sin karriär, och kanske också skaffat familj, vill man inte gärna dra på sig ännu mer studiemedel, säger George Evaldson.  Därför har man nu beslutat att gå in och ersätta sjuksköterskorna under de tre terminer som de pluggar till barnmorska. Exakt hur mycket pengar det rör sig om är inte klart ännu. Men troligtvis kommer beloppet att landa någonstans mellan 12000 och 15000 kronor i månaden.  Kliniken kräver emellertid vissa motprestationer. Under utbildningen ska studielönen läggas upp som en "skuld" som sedan räknas av under två eller tre år. Säger barnmorskan upp sig tidigare blir hon återbetalningsskyldig. Dessutom är tanken att kontraktet ska binda den blivande barnmorskan till kliniken under studietiden.  - Det är avsevärda summor som kliniken satsar och då måste vi ju kunna försäkra oss om att barnmorskorna stannar när de väl är klara med utbildningen. Kan de komma in och vikariera under ferierna är ju det också bra, säger George Evaldson.  "Är absolut inga slavkontrakt"  Även om villkorad studielön inte på något sätt bryter mot lagen har Vårdförbundet tidigare riktat kritik mot modellen. Enligt förbundsjuristen Carl Falck riskerar arbetsgivare att förlora i förtroende när de binder upp personalen, se Dagens Medicin nr 47/01.  - Det här är absolut inga slavkontrakt. Det är en extra möjlighet för personer som inte upplever att de har ekonomiska förutsättningar att plugga vidare annars, säger George Evaldson.  Han tillägger att det även kommer att finnas utrymme för undantag i det enskilda fallet. En barnmorska som säger upp sig för att gå till en arbetsgivare som erbjuder bättre villkor blir med all säkerhet återbetalningsskyldig.  Men är det till exempel sjukdom eller speciella familjeskäl som ligger bakom uppsägningen kan det däremot bli aktuellt att skriva av skulden.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev