Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Nu är det klart: Förlossningen i Lycksele stänger i sommar

Publicerad: 5 juli 2021, 11:20

Under måndagen stod det klart att förlossningsenheten i Lycksele stänger under tre veckor, från den 26 juli till den 15 augusti. Arkivbild.

Foto: Kontrast Foto, Ljungby

Förlossningskliniken i Lycksele stänger under tre veckor i sommar.


Ämnen i artikeln:

Region VästerbottenFörlossningsvårdLycksele lasarettI korthetNorrlands universitetssjukhusSkellefteå lasarett

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om turerna kring förlossningen i Lycksele. Beskeden kring huruvida kliniken skulle hålla öppet eller ej under sommaren har varierat.  Men trots stora ansträngningar från personalen stod det under måndagen klart att förlossningsenheten stänger under tre veckor, från den 26 juli till den 15 augusti. 

Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten meddelade under måndagen att det nu står klart att förlossningskliniken i Lycksele stänger under sommaren.

Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån

– Medarbetarna har varit angelägna om att bidra till en lösning och tagit många extra pass. Men trots alla ansträngningar har vi inte tillräckligt många barnmorskor i länet för att bemanna våra tre förlossningsenheter i sommar, säger Region Västerbottens hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa i ett pressmeddelande. 

Föräldrar som berörs av stängningen kommer att få besked om detta, och hänvisas till regionens andra kliniker i Umeå och Skellefteå, 13 respektive 16 mil bort. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev