söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Så mycket får varje landsting av förlossningspengarna

Publicerad: 29 juni 2017, 11:49

Fördelning av summan, som totalt är på 300 miljoner kronor, sker utifrån befolkningsandel i respektive landsting och Stockholm läns landsting ligger i topp med 68 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Barnsjukdomar

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Minst får Region Gotland med lite drygt en och en halv miljon kronor. Pengarna, som är öronmärkta för förlossningsvården och kvinnors hälsa, är en överenskommelse mellan staten och Sveriges kommuner och Landsting, SKL.

Detta är den första utbetalningen av totalt två stycken. År 2018 sker nästa utbetalning som är på en något lägre summa, 200 miljoner kronor.

– Kvinnors hälsa och förlossningsvården är en prioriterad fråga för regeringen. Vi har sett behov av fortsatta investeringar i förlossningsvården. Födande kvinnor ska kunna känna sig trygga och personalen ska de förutsättningar som krävs för att utföra sina jobb, säger folkhälso- och sjukvårdsminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

EMILIA LARSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev