Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Sahlgrenska utreder ”bajsförolämpning”

Publicerad: 21 februari 2017, 09:21

Vad var det egentligen som hände på Sahlgrenskas gynakut i helgen? För att reda ut det har sjukhuset nu tillsatt en internutredning.


Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Ett ungt par sökte i lördags hjälp på den gynekologiska akutmottagningen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset då kvinnan i paret hade smärtor och dessutom var gravid, rapporterar Göteborgs-Posten.

I samband med att kvinnan försökte trösta en annan patient hamnade mannen i paret i en ordväxling med sjuksköterka på mottagningen. Sjuksköterkan ska, enligt tidningen, då ha sagt ”Boro goo bokhor” till mannen, vilket är persiska och betyder ungefär ”stick och ät bajs”. När kvinnan sedan försökte konfrontera sjuksköterskan ska denna ha sagt: ”Du är ju från Afrika, du vet inte ens vad jag sa”, på svenska. Enligt Göteborgs-Posten är både mannen och kvinnan i paret födda i Sverige och båda talar persiska.

Enligt verksamhetschef Lotta Wassén har de anställda på mottagningen en annan bild av det inträffade. Johnny Bröndt (M), ordförande i Sahlgrenska universitetssjukhusets styrelse, säger till tidningen att om händelsen stämmer är den allvarlig och ordvalet olämpligt. Sjukhuset ska nu inleda en internutredning för att ta reda på exakt vad som hänt.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev