måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kvinnohälsa

Satsningar på kvinnohälsa går till bemanning

Publicerad: 4 april 2023, 11:31

En stor del av pengarna staten skjuter till för en bättre förlossningsvård och för kvinnors hälsa går till att bemanna förlossningsvården.

Förutsättningarna för en god kvinnosjukvård har blivit bättre. Men det finns fortfarande stora utmaningar. Bland annat vad gäller kompetensförsörjningen inom förlossningsvården. Det visar SKR:s senaste rapport om regionernas insatser för kvinnors hälsa 2022.

Ämnen i artikeln:

Förlossningsvård

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Staten och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har sedan 2015 haft en överenskommelse om stärkta insatser för en förbättrad förlossningsvård och för kvinnors hälsa. I rapporten Regionernas insatser för kvinnors hälsa 2022 som nyligen släpptes, redovisar SKR flera förbättringar som skett över tid, men också behovet av fortsatta förbättringar. Andelen kvinnor som drabbats av kraftiga bristningar i samband med förlossning har minskat och fler kvinnor går på eftervårdsbesök. Och regionerna stretar på, sammanlagt genomfördes 600 insatser för en förbättrad kvinnohälsovård förra året.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev