Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Luftvägarna

Avslöjade hembränning på sjukhus - blev hotad av kollegor

Publicerad: 15 januari 2008, 13:16

Driftteknikern Lennart Holm vid dåvarande Regionsjukhuset avslöjade att kollegorna brände sprit i maskincentralen. Efter det utsattes han för hot och trakasserier. Nu ber Landstinget i Östergötland honom om ursäkt.


Det är Östgöta Correspondenten som rapporterar om det minst sagt ovanliga fallet som har sin upprinnelse i början av 1980-talet. Då avslöjade den tidigare driftteknikern Lennart Holm att arbetskamraterna brände sprit i maskincentralen på dåvarande Regionsjukhuset, i dag Universitetssjukhuset i Linköping. Ett avslöjande som ledde till höga böter för flera av de inblandade, men också till att Lennart Holm själv förlorade jobbet.

Efter att Lennart Holm avslöjat vad kollegorna höll på med, blev han förföljd och trakasserad. I den ursäkt som han nu fått av landstinget, konstateras att trakasserierna var oacceptabla och därför får han nu i efterhand en ursäkt.

Lennart har på ett mycket förtjänstfullt sätt uppdagat missförhållanden som pågick inom landstingets verksamhet och där landstingets personal var inblandad , står det i ursäkten.

Landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell (m) var inte med när detta inträffade men säger nu till Östgöta Correspondenten att Lennart Holm har blivit dåligt behandlad och att landstinget öppet måste våga erkänna att man gjort fel.

Själv har Lennart Holm enligt Östgöta Correspondenten svårt att känna sig glad eftersom han känner att det som hänt har påverkat hela hans liv och livskvalitet. Han överväger nu att gå vidare och begära skadestånd.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev