Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Luftvägarna

Läkare i Youtube-skandal

Publicerad: 25 April 2008, 08:52

Efter ett minst sagt märkligt agerande under en ändtarmsoperation, som dessutom filmades och lades upp på videosajten Youtube, riskerar nu ett antal filippinska läkare och sjuksköterskor att sparkas.


Internet har en fantastisk förmåga att snabbt sprida information till världens alla hörn. Att detta inte alltid är av godo för alla inblandade har en grupp vårdanställda vid The Vicente Sotto Memorial Medical Center i Filippinerna med all önskvärd tydlighet numera blivit varse.

Efter att en operation, där personalen agerade på ett i allra högsta grad inkorrekt sätt, hade filmats och lagts upp på videosajten Youtube, riskerar personalen som var med vid ingreppet nu att avskedas. Det rapporterar flera internationella medier.

Det var i januari i år som en patient genomgick ett lite udda ingrepp. Läkarna skulle avlägsna ett objekt som satt fast i patientens ändtarm, och hela ingreppet filmades av en kollega till dem som utförde operationen.

Filmen, som fram tills nyligen kunde ses på Youtube, visar att personalen stojar och skämtar om patienten. När föremålet, en sprejburk, till sist avlägsnas, tar en av doktorerna av locket på burken och sprejar innehållet mot en grupp läkare och sjuksköterskor som står bredvid.

Händelsen har nu, via videosajten, fått uppmärksamhet över hela världen.

Filippinska läkarorganisationer har fördömt personalens agerande som djupt oetiskt, och patienten själv planerar att stämma sjukhuset, dels för att få ett skadestånd, dels för att få de inblandade läkarnas legitimationer indragna.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev