Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Luftvägarna

Leijonborg sågas av de egna

Publicerad: 30 december 2008, 12:32

Leijonborg sågas av de egna

Ministrarna som arbetar med vårdfrågor får ljum kritik av sina partikamrater ute i landet. Mest impopulär är högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg (fp).


Sveriges Radios Ekoredaktion har låtit mer än 1 000 lokala ordföranden från de fyra allianspartierna svara på vad de tycker om sina partikamrater i regeringen. De fyra ministrarna som ansvarar för sjukvårdsfrågorna hamnar långt från toppen.

35 procent av dem som har svarat anser att socialminister Göran Hägglund (kd) har gjort ett  särskilt bra jobb . Det är den lägsta noteringen bland de fyra borgerliga partiledarna. 3 procent är så missnöjda med Göran Hägglunds insatser att de anser att han bör avgå.

32 procent anser att Maria Larsson (kd) har gjort ett särskilt bra jobb som äldre- och folkhälsominister. 2 procent anser att hon bör avgå. Motsvarande siffror för socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m) är 10 procent respektive 6 procent.

Lägst betyg av ministrarna med anknytning till sjukvården får högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg (fp). 8 procent tycker att han har gjort ett särskilt bra jobb medan hela 18 procent anser att han bör avgå. Den ende i regeringen som fler lokala allianspolitiker vill ha bort är försvarsminister Sten Tolgfors (m).

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev