Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Luftvägarna

Ny analys bekräftar risker med Acomplia

Publicerad: 16 november 2007, 13:35

Läkemedlet Acomplia är ett effektivt viktminskningsmedel, men ger ofta psykiska biverkningar. Det visar en metaanalys som publiceras i dagens utgåva av tidskriften Lancet. Forskarna bakom studien uppmanar förskrivarna att vara uppmärksamma på dessa problem.


Danska forskare har samlat in data från medicinska informationsdatabaser som omfattar fyra placebokontrollerade randomiserade kliniska prövningar med totalt 4 105 patienter, de så kallade Rio-studierna. Patienterna som behandlades med Acomplia fick alla det i doseringen 20 milligram om dagen.

Patienterna som fått Acomplia hade på ett år i genomsnitt minskat i vikt med 4,7 kilo mer än de som fått placebo. Behandling med Acomplia var dock förknippad med biverkningar i betydligt högre grad än placebo. 40 procent fler patienter som fått läkemedlet upplevde biverkningar jämfört med placebogruppen. Patienterna som fick Acomplia avslutade också sin behandling 2,5 gånger oftare än de som fått placebo. De som fått läkemedlet graderade sina biverkningar som värre än patienterna som fått placebo.

Acomplia, rimonabant, är den första selektiva cannabinoid 1-receptor-antagonisten på marknaden och verkar genom att minska aktiviteten i hjärnans belöningssystem. Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA avslog tidigare i år ansökan om godkännande för Acomplia med hänvisning till den psykiatriska biverkningsprofilen. Läkemedlet är dock godkänt i EU sedan i juni 2006 och marknadsförs i bland annat Sverige.

– Det här bekräftar att läkemedlet har en något bättre effekt än andra viktminskningsmedel på marknaden, men bekräftar med stor kraft de problem som finns med preparatet. Läkarna måste vara mycket uppmärksamma på dessa, säger Arne Aastrup, överläkare och professor vid universitetet i Köpenhamn, till Lancet.                Lancet 2007; 370:1706-1713

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News