torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Luftvägarna

Paolo Macchiarini porträtteras i ny dokumentär

Publicerad: 19 januari 2018, 15:43

Paolo Macchiarini

Foto: Oskar Kullander/Bildbyrån

Nyhetsreportern Benita Alexander föll handlöst för skandalkirurgen Paolo Macchiarini, och lurades att tro att påven skulle viga dem. Nu skildrar hon Macchiarini i en ny dokumentär.

Ämnen i artikeln:

Paolo MacchiariniKarolinska universitetssjukhuset

Benita Alexander har tidigare berättat om sin relation till Paolo Macchiarini i ett uppmärksammat reportage i tidningen Vanity Fair. Hur de träffades när hon skulle göra reportage om hans framgångar inom regenerativ medicin. Hur han uppvaktade henne intensivt med resor, planer och frieri och till och med fick henne att tro att påven skulle viga dem.

Men sanningen kom ikapp Benita Alexander som började förstå att mycket av det som Paolo Macchiarini berättade om sig själv och sin karriär inte var sant.

I den nya dokumentären ”He lied about everything” låter hon tittaren följa med på sin jakt på sanningen.

– Jag var tvungen att förstå vad som hände och varför. Jag tror också att genom att exponera vad som hände, exponera honom, så kan det hindra honom från att skada andra. Den makten har jag nu. Han har människors liv i sina händer, säger Benita Alexander i ett pressmeddelande.

Dokumentären sänds den 14 februari på kanalen Investigation Discovery, och flera svenskar, däribland visselblåsare i skandalen på Karolinska liksom dokumentärfilmaren Bosse Lindquist, syns i dokumentären.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev