Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mage-tarm

IBS blev inte värre av gluten

Publicerad: 18 januari 2022, 12:34

Foto: Getty Images

Det verkar onödigt att utesluta gluten för att förbättra symtom vid IBS, enligt en svensk studie. Däremot tycks en viss typ av kolhydrater förvärra tarmbesvären något.


Ämnen i artikeln:

Toppnyheter Mage-tarmToppnyheter SjuksköterskaToppnyheter AllmänmedicinUppsala universitetChalmersIBSMedicinska nyheter

Det är forskare från Chalmers i Göteborg och Uppsala universitet som undersökt hur intag av gluten och vissa typer av kolhydrater, så kallade fodmaps, påverkar symtomen vid IBS. Enligt forskarna

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln: