Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medicinsk teknik

Engelsk sjukvård tar hjälp av rappare och bästsäljare

Publicerad: 4 november 2015, 11:00

Bakom bästsäljaren ”The Digital Doctor” finns den amerikanska läkaren Robert Wachter. Han har nu fått uppdraget att utvärdera den digitala framtiden i engelsk sjukvård.


Englands sjukvårdsminister Jeremy Hunt anlitar den amerikanska läkaren och författaren Robert Wachter, professor vid Universitetet San Francisco i Kalifornien, till uppdraget att utvärdera sjukvårdens digitala framtid, rapporterar Brittiska Digital Health News.

Amerikanen som fått uppdraget att utvärdera svårigheterna med it-system i sjukvården har efter sin bästsäljande bok ”the Digital Doctor” blivit känd som en expert inom it-systemens utsikter och fallgropar.

Vid tillkännagivandet spelade sjukvårdsministern upp en video som gjorts i samband med kampanjen ”Let doctors be doctors”. Kampanjen startades för att visa på ett missnöje med elektroniska journalsystem bland amerikanska läkare. Videon är ett uttryck för den frustration läkarna upplever med olika it-system, där en läkare rappar till Jay-Z Empire state of mind, videon är gjord på uppdrag av it-bolaget Athenahealth.

Enligt Digital Health News har Englands sjukvårdsminister Jeremy Hunt påtalat att USA har kommit långt i sin digitala utveckling i vården, men att detta tagits emot som en börda bland läkare där.

"ZDoggMD", eller Zubin Damania, M.D. som han heter, är rapparen och specialistläkaren bakom videon som sprids över internet. Videon är gjord på uppdrag av it-bolaget Athenahealth.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev