Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medicinsk teknik

EU-kommissionen vill skjuta upp förordning om medicinteknik

Publicerad: 27 Mars 2020, 12:10

Foto: Getty Images (montage)

Starten för den nya medicintekniska förordningen MDR bör att skjutas upp ett år, till maj 2021, enligt ett förslag från EU-kommissionen.


Ämnen i artikeln:

Det nya coronaviruset

Det var nyhetstjänsten Digital Hälsa som var först med att berätta om kommissionens planer. Enligt nuvarande tidsplan ska MDR börja tillämpas den 26 maj i år. Den innebär ökade krav på leverantörer av medicintekniska produkter och medicinsk programvara, vilket även Dagens Medicin har rapporterat om.

– Vi arbetar hårt för att kunna presentera förslag i början av april. Det är vår förhoppning att parlament och regeringar omgående kommer att anta förslaget om att skjuta upp införandet av MDR, sa Stefan de Keersmaecker, presstalesman vid EU-kommissionen i en webbsänd presskonferens, enligt Digital Hälsa.

EU-kommissionens initiativ är tänkt att underlätta för myndigheter och medicinteknisk industri i EU:s medlemsländer att fokusera på hanteringen av den pågående coronavirus-pandemin. Både myndigheter och företag var, innan pandemin utbröt, hårt pressade att hinna med förberedelserna för MDR till den 26 maj i år.

JONNY SÅGÄNGER

Ämnen i artikeln:

Det nya coronaviruset

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev