Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medicinsk teknik

Företag inom hälsoteknik växer snabbt

Publicerad: 14 januari 2020, 12:27

Foto: Thinkstock

Omsättningen för de 90 företag som är inriktade på digitalisering av svensk vård och omsorg ökar snabbt, visar en genomgång som Digital Hälsa har gjort.

Ämnen i artikeln:

Digital vårdInera

LB


Nyhetstjänsten har gått igenom de senaste årsredovisningarna för 90 företag som är inriktade på till exempel hälsoteknik, e-hälsa och medicinteknik och har det som sin kärnverksamhet.

Den samlade nettoomsättningen för dessa företag var under 2018 drygt 3,5 miljarder kronor, en ökning med 28 procent jämfört med 2017. Störst nettoomsättning av alla hade Sveriges Kommuner och Regioners företag Inera.

Antalet anställda i branschen ökade också rejält mellan 2017 och 2018. Men många av företagen är ganska nya och den snabba tillväxten är förknippad med omfattande uppstarts- och investeringskostnader, skriver Digital Hälsa.

De 90 företagens samlade rörelseresultat under 2018 var minus 809,8 miljoner kronor, att jämföra med minus 451,8 miljoner kronor 2017.

Internationella storföretag som till exempel Apple och IBM ingår inte i genomgången, eftersom de har så många olika inriktningar.

Läs mer om Digital Hälsas sammanställning här.

Digital Hälsa

Nyhetstjänsten Digital Hälsa är till för dig som är beslutsfattare och är engagerad i hälso- och sjukvårdens digitala utveckling. Du får nyheter, fördjupningar och intervjuer. Läs mer här.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev