Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medicinsk teknik

Rehabkliniken först att innovationscertifieras

Publicerad: 14 mars 2016, 12:32

Olle Hillborg, SLL Innovation.

Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

I samarbete med SLL Innovation ska rehabiliteringsmedicin på Danderyds sjukhus bli Sveriges första innovationscertifierade vårdavdelning.


Invigningen äger rum på onsdag där representanter från SLL Innovation, Danderyds sjukhus och politiker kommer att vara på plats. Meningen med en certifiering är att det ska bli smidigare för innovationsföretag att testa sina produkter, för rehabiliteringsmedicin innebär det ökad tillgänglighet på ny teknik och att de i sin tur lovar att frigöra resurser för innovationsarbeten.

– Certifieringen är ett kontrakt som garanterar att rehabiliteringsmedicin kommer att stödja oss i innovationsarbetet, säger Olle Hillborg på SLL Innovation till Dagens Medicin.

SLL Innovation arbetar för att stödja företag och personal som vill utveckla sjukvården. Det startade på Danderyds sjukhus 2003 men är i dag ett landstingsövergripande innovationssystem som samarbetar med flera sjukhus och vårdbolag i Stockholms län. På onsdagen hoppas de kunna knyta kontakter och fånga upp nya idéer från medarbetare på kliniken i Danderyd.

Dagens Medicin har tidigare uppmärksammat den kommande certifireingen i tidningens temanummer Medicinsk Teknink, 13 augusti 2015.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev