onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Neurologi

Neurologer samlas i Dalarna

Publicerad: 28 maj 2013, 12:58

Andra specialiteter än den egna står i fokus när neurologernas stora vårmöte drar igång i dag.


En bit över 200 personer är anmälda till Svenska neurologföreningens årliga möte som äger rum i Falun under onsdag till fredag. Temat för årets sammankomst är ”Neurologin i ett bredare perspektiv – möten med angränsande specialiteter”.

Något som bland annat märks genom att de inbjudna föreläsarna i huvudsak inte är neurologer, utan personer från angränsande specialiteter som till exempel barnneurologer, neurofysiologer och neuroonkologer.

– Vi har så många samarbetspartners och vi behöver lära av varandra. Hela mötet ska vara i en anda av samarbete med kollegor i andra specialiteter, Joakim Hambraeus, säger ordförande i den lokala organisationskommittén och till vardags neurolog vid Falu Lasarett.

På agendan står bland annat de senaste landvinningarna inom neurokirurgi av gliom, liksom palliativ medicinering i livets sista timmar. Men även mer traditionella neurologämnen som endovaskulär behandling av akut stroke ska avhandlas.

Det sociala programmet tar fasta på det lokala utbudet, bland annat blir det en guidad tur runt Falu koppargruva och en frukost i det gröna på Carl Larsson-gården.

– Jag hoppas på ett trevligt möte där vi samspråkar i viktiga frågor och lär av varandra, säger Joakim Hambraeus.

HANNA ODELFORS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev