lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Ambulanser på bantningskur

Publicerad: 4 mars 2014, 11:31

Foto: Photos.com

Ambulanser i Skaraborg med fastbyggd utrustning är så tunga att de med extrautrustning och patient riskerar att bli olagliga att köra.


De senaste två åren har Västra Götalandsregionen köpt in ambulanser, av märket Mercedes Benz Sprinter, till verksamheten i Skaraborg. Ambulanserna hade inbyggd utrustning när de levererades till Sverige. När extrautrustning packades in i fordonen blev risken stor att det skulle bli olagligt att köra en överviktig person, skriver Falköpings Tidning.

Anställda och ledningen har nu tillsammans gått igenom utrustningen i ambulanserna och plockat bort en del, bland annat dubbletter av syrgastuber.

Trots att bilarna blivit lite lättare i och med åtgärden kan det fortfarande bli nödvändigt att i vissa fall neka en extra anhörig att följa med i ambulansen.

– Vi är nöjda med de akuta lösningarna, men ser fram mot att det här bearbetas också långsiktigt, säger Fredrik Sörman, skyddsombud för Vårdförbundet på ambulansen i Skaraborg, till tidningen.

Varför det har blivit så här är fortfarande oklart. Jurister arbetar nu med ansvarsfrågor mellan Västra Götalandsregionen och tillverkaren av ambulanserna.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev