söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Behövde tretton sjuksköterskor – rekryterade en

Publicerad: 9 juli 2018, 10:15

Av totalt tretton sommartjänster lyckades akutmottagningen på Höglandssjukhuset i Eksjö bara tillsätta en plats. Men läget är än så länge “under kontroll”, enligt Thomas Johansson, verksamhetschef på akutmottagningen.

Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings länHöglandssjukhuset EksjöAkutsjukvård

Vakanserna har sjukhuset i stället till viss del fyllt med undersköterskor, läkarstudenter, pensionärer och föräldralediga sjuksköterskor som hoppat in. I ett normalläge bemannas mottagningen med fem sjuksköterskor på förmiddagspasset samt eftermiddagspasset, och med två på natten. Nu är siffrorna nere i fyra sjuksköterskor under dagspassen.

– Det handlar om att de sjuksköterskor vi har nu får jobba lite hårdare under semesterveckorna, med tanke på att vi är några sjuksköterskor färre än vad vi är vana vid. Det innebär att vi måste fördela arbetsuppgifterna på ett tuffare sätt, säger Thomas Johansson.

Och trots att mottagningen är kort om folk har det inte ställt till några bekymmer hittills, menar Thomas Johansson.

– Bemanningsmässigt har vi dem som vi nu anser att vi behöver. Vi går ju ner till viss del i sjukskötersketäthet under sommaren. Det gjorde vi förra sommaren också, så vi har samma situation nu som då. Egentligen en bättre situation nu eftersom de som jobbar har en längre erfarenhet, säger Thomas Johansson.

Relaterat material

Tusentals sjuksköterskor lämnade storsjukhusen

ADAM WENELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev