tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

De fick It i vården-priset 2018

Publicerad: 12 december 2018, 13:25

Vinnare 2018! Foto: Martin Fältström

Digital vård och samordnad planering vann It i vården-priset 2018 i går. Det stora priset gick till Doktor24, det lilla priset till Region Norrbotten.


I konfettiregnet på It i vården-dagen i går, tisdag, på Stockholm Waterfront, fick pristagarna ta emot priset som delades ut för 21 gången.

Doktor24 fick det stora It i vården-priset för att ha integrerat fysisk och digital vård på ett kreativt och patientcentrerat sätt. Genom en enda kontaktpunkt –  appen Doktor24 – får patienten egenvårdsråd, online-vård eller ett fysiskt besök, menar juryn. På så sätt skapas hög patientnöjdhet och resurserna används effektivt. Det är en ”innovativ omgörning byggd på djup förståelse för sjukvårdens utmaningar”, avslutar juryn sin motivering.

– Jag är väldigt glad och tacksam för att vi och vårt team, som gått från att nästan inte ha några patienter till att ett drygt år senare ha 15 000 patienter i månaden, vinner det här priset, säger Tobias Perdahl läkare, verksamhetschef och grundare av Doktor24, till Dagens Medicin.

Det lilla It i vården-priset gick till Region Norrbotten som med bättre arbetssätt och stödjande tekniska lösningar, satsat på att ge patienterna en samordnad individuell planering för sin vård.

”Genom ett systematiskt förbättringsarbete tar årets pristagare ett helhetsgrepp om samordnad planering av patientens vård och omsorg genom hela kedjan”, skriver juryn i sin motivering.

IT i vården-priset belönar hur sjukvården använder e-hälsa för att skapa nytta för patient, medarbetare och samhälle. Bakom priset står Dagens Medicin och Computer Sweden.

Relaterat material

Ny lag frigör vårdplatser i Norrbotten

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev