söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Facklig oenighet om Karolinskas nya verksamhetsmodell

Publicerad: 19 november 2019, 11:58

”Vi har ingenting emot omvårdnad, anledningen till att vi reagerar är att vi ser att ansvarsfördelningen blir otydlig och det skapar patientrisker”, säger Yvonne Dellmark, till vänster. ”Medicinen kan inte ställa sig över omvårdnaden och omvårdnaden kan inte ställa sig över medicinen, det är ett delat ledarskap”, säger Gunilla George, till höger. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån, Adam Wrafter/Bildbyrån, Jenny Thörnberg (montage)

Läkarförbundet befarar att inrättandet av omvårdnadsansvariga verksamhetschefer kan leda till otydlighet. Vårdförbundet ser ökad patientsäkerhet.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetLäkarförbundetVårdförbundetIvo

JK


Läkarföreningen vid Karolinska universitetssjukhuset anser inte att sjukhusledningen lyssnat på föreningens kritik om den föreslagna nya verksamhetsmodellen och har därför skrivit ett öppet brev riktat även till regionledningen i Stockholm,

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev