onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Hemsjukvårdsteam sätts in för att lösa krisen

Publicerad: 16 november 2017, 07:01

Sunderby Sjukhus. Foto: Peter Skaugvold/Bildbyrån

Trycket på akutavdelningen på Sunderby sjukhus är hårt. Så kallade hemsjukvårdsteam kan vara en del av lösningen på vårdkrisen i Luleå. De ska förhoppningsvis börja arbeta före årsskiftet.

Ämnen i artikeln:

Region NorrbottenSunderby sjukhus

– Teamen ska göra planerade besök hos de mest sjuka äldre i deras hem och på äldreboenden. Syftet är att minska behovet av akutvårdsinläggningar, säger Luleås socialchef Gabriella Sjöström till SVT Nyheter Norrbotten.

Bristen på vårdplatser på Sunderby har gjort att alla operationer den här veckan har ställts in. I helgen fick flera patienter vara kvar på akutmottagningen i över 20 timmar.

En anledning till att platserna är upptagna är att det råder platsbrist på särskilda boenden i regionen. Äldre patienter blir därför kvar på vårdavdelningarna.

Projektet med att skicka hem sjukvården till de äldre är ett samarbete mellan Region Norrbotten och kommunen. Regionen anställer läkare och kommunen anställer sjuksköterskor till teamet.

I januari öppnar Luleå kommun 18 nya trygghetsplatser vid Bergvikens vård- och omsorgsboende som också hoppas bli en avlastning för sjukhuset.

Relaterat material

Bekymmersamt läge på Sunderby sjukhus

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev