måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Ivo inspekterade Stockholms akuter

Publicerad: 24 januari 2020, 10:26

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, genomförde i onsdags en oanmäld tillsyn av sex akutmottagningar i Region Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Region StockholmSödersjukhusetSödertälje sjukhusKarolinska universitetssjukhusetDanderyds sjukhusNorrtälje sjukhusCapio S:t Görans sjukhus

JK


– Vi tog alla sex sjukhusen på en gång, så mellan klockan 14 och 15 var tolv inspektörer ute samtidigt. Vi tyckte att det var bra att titta på dem samtidigt och komma oanmälda, säger Ann Fagerlind, handläggare på Ivo, region öst, till Dagens Nyheter.

Enligt tidningen har medierapporteringen kring den pressade situationen på Stockholms akuter inte gått myndigheten förbi. Samtidigt understryker Ann Fagerlind att inspektionerna inte gjordes av den anledningen utan för att följa upp patientsäkerheten för de patienter som blir liggande på akuten i väntan på vårdplats.

Vid inspektionen intervjuades chefer, läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Ivo har sedan tidigare en pågående tillsyn av hur varslen vid Karolinska universitetssjukhuset, Södersjukhuset och Danderyds sjukhus påverkar patientsäkerhet och tillgång till vård i Region Stockholm.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev