tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Lärare flyr Sophiahemmet

Publicerad: 19 april 2017, 08:56

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Specialistutbildare sjuksköterskor lämnar sina lärartjänster i protest och höstens ambulansutbildning ställs in.

Ämnen i artikeln:

SophiahemmetAmbulanssjukvårdAkutsjukvård

JK


Tre av fyra specialistsjuksköterskor på Sophiahemmets ambulanssjuksköterskeutbildning har sagt upp sig från sina lärartjänster och den fjärde är långtidssjukskriven, rapporterar Vårdfokus med stöd i flera interna dokument. Även flera av de specialistutbildade sjuksköterskorna som varit lärare vid högskolans utbildning i akutsjukvård ska ha sagt upp sig.

Anledningen till uppsägningarna är, enligt Vårdfokus, att lärarna inte ställer upp på en omorganisation som innebär att de programansvariga ska vara disputerade, men inte behöver vara specialistutbildade. Bland de lärare som sagt upp sig finns sjuksköterskor som startat de två utbildningarna vid skolan.
Högskolans rektor, läkaren Johanna Adami, tillbakavisar dock tidningens uppgifter om att lärarna sagt upp sig.

– Det är en specialistkompetent adjunkt med 25 procents anställning som har sagt upp sig till sommaren. Det är den enda, säger hon till Vårdfokus.

En av lärarna som sagt upp sig ska ha belagts med yppandeförbud och flera anställda vid högskolan uppges i Vårdfokus ha sagt att de skrämts till tystnad. Johanna Adami säger att hon inte känner igen sig i den bilden.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev