Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Fjärde gången gillt i EKG-SM?

Publicerad: 11 mars 2009, 21:21

Nu har den fjärde och näst sista omgången i SM i EKG 2009 startat. Här kan läkare och sjuksköterskor utmana sina kollegor i konsten att tolka EKG korrekt och snabbt.


Liksom förra året är SM i EKG i år indelat i tre klasser:

* Klass 1 för specialister i kardiologi och klinisk fysiologi. Här leder just nu Ulf Thilén, överläkare vid kardiologiska kliniken, Universitetssjukhuset i Lund.

* Klass 2 för övriga läkare, AT-läkare och medicinstudenter. I denna klass är det medicinstudenten Elias Gardell som har tätpositionen.

* Klass 3 för sjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Efter den andra omgången leder fortfarande Karin Ranbro, biomedicinsk analytiker vid Centralsjukhuset i Kristianstad.

Ledaren efter varje deltävling vinner en halvårsprenumeration på tidningen Dagens Medicin och en licens på det interaktiva och webbbaserade utbildningsprogrammet ekgtolkning.se som är granskat och godkänt av Ipuls.

Två omgångar kvar

Nu återstår dessa omgångar i SM i EKG:

Omgång 4: 11 mars–25 mars.
Omgång 5: 25 mars–9 april.

Det går att hoppa in i tävlingen när som helst och tolka EKG från de tidigare omgångarna. De tävlande får en påminnelse via e-post när det är dags för en ny delomgång. Registrera dig på www.ekgsm.se, om du vill vara med.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev