Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Höjd lön för högst betalde chefen

Publicerad: 15 juli 2011, 08:58

Löneutvecklingen för sjuksköterskor ska bromsas. Men regiondirektören har höjt sin lön med 15 000.


I går kom nyheten att Region Skåne ska hålla nere lönekostnaderna för sina sjuksköterskor genom att inte längre jämföra deras löner med läkarnas, se artikel här intill.

Nu berättar Sydsvenska Dagbladet att regiondirektören dock får en rejäl löneförhöjning.

Sören Olofsson var redan tidigare landets bäst betalde landstingsdirektör med en lön på 160 000 kronor i månaden. Men nu har hans lön alltså stigit ytterligare ett snäpp. I januari fick han ett lönelyft på 15 000 kronor och han ligger därmed på 175 000 kronor i månaden.

Det är 18 000 kronor mer i månaden än Toivo Heinsoo, landstingsdirektör i Stockholm, och 35 000 kronor mer i månaden än Johan Assarsson, regiondirektör i Göteborg.

– Det är en dynamisk region. Lönerna i Skåne, de sammantagna lönerna på hela arbetsmarknaden, ligger högst i Sverige just nu. Vi har fått en regiondirektör vi vill ha, han har påbörjat ett arbete som vi vill att han ska slutföra, det skulle bli ett stort avbräck för regionen om vi bytte regiondirektör just då, säger Pia Kinhult, M, regionstyrelseordförande i Region Skåne, till Sydsvenska Dagbladet.

Dela artikeln: