Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Morgonens nyheter: Krav på vaccination mot magvirus

Publicerad: 1 oktober 2007, 10:15

Om allmän vaccination mot det så kallade rotaviruset infördes skulle antalet barn som behandlades för svåra diaréer på sjukhus kunna halveras. Det menar smittskyddsläkare. Läs även om att ambulanspersonalen i Blekinge tvingas till kraftiga besparingar.


SVERIGES RADIO

Magvirus hos barn kan halveras

Mellan 1 500 och 2 000 barn vårdas varje år på sjukhus för diaréer orsakade av det så kallade rotaviruset. Om allmän vaccination infördes skulle antalet kunna halveras.

Läs mer

BLEKINGE LÄNS TIDNING

Tuffa besparingar för Blekinges ambulanspersonal

Ambulansen i Landstinget Blekinge har tvingats till hårda besparingar de senaste åren. Trots detta måste nu ytterligare åtta miljoner kronor sparas in.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Kraftig ökning av resistent bakterie

Den multiresistenta MRSA-bakterien har fått konkurrens. I dag anmäls dubbelt så många fall av infektion med stafylokocken ESBL jämfört med MRSA.

Läs mer

NYA WERMLANDS-TIDNINGEN

Sjuksköterska kritiseras efter patients död.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnmämnd, HSAN, kritiserar en sjuksköterska för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder efter att en äldre man på ett serviceboende ramlat. Mannen avled dagen efter fallet.

Läs mer

NORRKÖPINGS TIDNINGAR

Patient anmäler sjukhus efter olycka

En patient kan tvingas amputera benet efter en olycka på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Patienten har nu anmält sjukhuset till Socialstyrelsen.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News