Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Prehospital vård

Morgonens nyheter: Västra Götaland vårdar papperslösa

Publicerad: 23 maj 2008, 08:33

Hela Västra Götalandsregionen inför nu de generösa regler för vård åt papperslösa som Sahlgrenska universitetssjukhuset tidigare tillämpat. Läs även om läkare i Östergötland som protesterar mot senfärdiga labbsvar.


GÖTEBORGS-POSTEN

Vård till papperslösa i Västra Götaland

Sahlgrenska universitetssjukhuset har haft en policy om att ge samma vård till alla, oavsett om de har med sig papper eller ej. Nu införs samma regler för gömda flyktingar och papperslösa i hela Västra Götalandsregionen.

Läs mer

ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

Läkarprotest mot sena labbsvar

Åtta verksamhetschefer för kvinnoklinikerna i Landstinget i Östergötland protesterar mot den långa väntetiden på provsvar från patologlabbet vid Universitetssjukhuset i Linköping.

Läs mer

SVERIGES RADIO SÖRMLAND

Kritiserat sparförslag skrotas

De hårda besparingar som föreslagits för sjukvården i Landstinget Sörmland kommer inte att genomföras. Detta kan bli räddningen för nedläggningshotade verksamheter vid Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.

Läs mer

LÄNSTIDNINGEN SÖDERTÄLJE

Astra Zeneca fälls för reklamfilm

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca tvingas böta efter att en reklamfilm om det smärtstillande preparatet Alvedon bedömts som vilseledande.

Läs mer

SVERIGES RADIO UPPLAND

Väktarbyte på akuten oroar personal

Akademiska sjukhuset i Uppsala byter vaktbolag. Nattpersonalen på akuten är orolig för att erfarna vakter nu byts ut mot nya.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev